Minder verzekeraars weigeren autoverzekering voor ouderen


Tegenwoordig hebben ouderen er minder moeite mee om een autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar dan eerder het geval was. Daar moet overigens wel een hogere prijs voor worden betaald. Een jaar of twee geleden heeft de helft van de verzekeringsmaatschappijen senioren met een leeftijd van boven de 65 jaar een autoverzekering te laten afsluiten. Dat aantal is nu gedaald tot één op de drie verzekeraars, maar dus wel tegen een hogere prijs.

 

In de maand augustus heeft Nationale Nederlanden aanpassingen doorgevoerd in de autoverzekering. De premie is van verschillende aspecten afhankelijk, waarvan de leeftijd een belangrijke factor is. Mensen met een leeftijd van boven de 75 jaar werden door deze verzekeraar eerder niet geaccepteerd, maar de leeftijdsgrens is bij de verzekeraar nu komen te vervallen. Dat uit zich natuurlijk wel in een hogere premie voor de oudere autobezitters.

 

Een van de redenen om de leeftijdsgrens bij acceptatie voor een autoverzekering te laten vervallen is de toenemende gezondheid van ouderen. De premie wordt wel hoger vastgesteld, maar dat komt doordat de ouderen over het algemeen meer schade veroorzaken. Andere verzekeraars, zoals Centraal Beheer en FBTO hanteren een extra premietoeslag voor autobezitters boven de zeventig jaar.

 

Een premietoeslag op basis van de leeftijd komt neer op ongeveer tien tot vijftien procent meer premie. Bij een gemiddelde jaarpremie van 400 euro voor een autoverzekering betaalt de oudere dus tussen de 40 euro en 60 euro meer op jaarbasis. Het is in elk geval een voordeel dat er nu meer verzekeraars zijn die ouderen accepteren voor de autoverzekering ook al moet daarvoor extra worden betaald.

 Geschreven door Verzekeren.net op 28-08-2012