Goedkope autoverzekering doet niet onder voor duurdere variant


De Nederlandse eigenaren van een auto kunnen gezamenlijk enorm veel besparen als er wordt overgestapt naar een goedkope autoverzekering. In totaal zou in dat geval 1,1 miljard euro kunnen worden bespaard. Dat is gebleken uit een onderzoek van een verzekeringswebsite, die eerder al onderzoek deed naar de premieverschillen tussen de autoverzekeraars.

 

Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat de kwaliteit van een goedkope autoverzekering net zo goed is als een dure verzekering voor de auto. Met een goedkopere verzekering kan er zelfs in voorkomende situaties een betere dekking worden verkregen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij enkele verzekeraars, die een verzekering bieden met een volledig casco dekking of met een beperkt casco dekking. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, dat het bijna altijd lonend is om verzekeringsproducten met elkaar te vergelijken.

 

Consumenten, die ongeveer twee of drie jaar bij dezelfde verzekeraar hun auto hebben verzekerd, kunnen wel tot een bedrag van 200 euro besparen. Er zijn in de afgelopen jaren meerdere goedkope autoverzekeraars op de markt gekomen, zoals Zelf.nl en AllSecur. Deze verzekeraars bieden online autoverzekeringen aan en kunnen daardoor op de zogenoemde overheadkosten besparen.

 

De premie van verzekeringsproducten kan online worden uitgerekend bij de verzekeraars, zodat er eenvoudig een vergelijking kan worden gemaakt. Let daarbij dan niet alleen op de dekking, maar ook de premie, want dat maakt uiteraard het verschil in de portemonnee. Het onderzoek heeft niet voor niets uitgewezen, dat de kwaliteit van een goedkope autoverzekering ook uitstekend is net als bij duurdere producten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 08-05-2012