Onderwatersport niet altijd in dekking van reisverzekering


In de zomer is de onderwatersport tijdens vakanties in het buitenland enorm populair. Er zijn zelfs bestemmingen, waar het duiken als een van de belangrijkste en populairste activiteiten geldt. Er zijn steeds meer vakantiegangers, die tijdens hun vakantie de duiksport willen beoefenen. De duiksport brengt echter ook risico’s met zich en onderzoek laat zien, dat de onderwatersport niet bij elke reisverzekering standaard deel uitmaakt van de dekking. Het extra risico kan uiteraard wel gedekt worden en als afzonderlijke dekking op de reisverzekering worden afgesloten.

 

Wie gaat duiken met ademapparatuur tijdens de vakantie zal een reisverzekering moeten afsluiten, waarbij onderwatersport ook onder de dekking valt. Het is dus zaak om goed op te letten op de onderwatersport standaard in de dekking van een verzekering is meegenomen of dat deze dekking als aanvulling kan worden gekozen. Bij onderwatersport wordt er door de verzekeraars overigens wel een onderscheid gemaakt. Daarbij speelt het recreatief duiken of het technisch duiken een onderscheidende rol.

 

Bij recreatief duiken gaat de duiker niet verder dan veertig meter onder het wateroppervlak en bij technisch duiken, zoals wrak duiken, grot duiken en decompressie duiken is dat wel het geval. Als de voorwaarden van de verzekeraar hierover niet duidelijk zijn, is het aan te raden om nadere informatie op te vragen.

 

Wie gaat duiken en bij de reisverzekering onderwatersport als dekking heeft, is verzekerd tegen de risico’s van deze sport. Dat betekent dat bij een ongeval als gevolg van het duiken de kosten voor vergoeding in aanmerking zullen komen. Ook wordt er bijvoorbeeld een vergoeding gegeven voor de huur van de duiksportuitrusting of van niet genoten duiklessen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 14-08-2012