Verzekering voor papegaaien bij Petplan


Het is al langere tijd mogelijk om een dierenverzekering voor honden en katten af te sluiten. De zorgverzekering voor honden en katten komt steeds meer in de belangstelling te staan en er worden dan ook steeds meer dierenverzekeringen afgesloten. Dat er ook andere dieren dan honden en katten zijn, die ook te maken kunnen krijgen met ziekten en ongevallen is nog niet bij alle verzekeraars doorgedrongen. Of er wordt in elk geval geen moeite voor gedaan om voor andere dieren een zorgverzekering te ontwikkelen. Dat is bij de verzekeraar Petplan in elk geval niet zo. Daar is het namelijk mogelijk om een papegaaien verzekering af te sluiten.

 

Een papegaai kan een hoge leeftijd bereiken en zelfs de eigenaar overleven. Doordat papegaaien oud kunnen worden, brengt dat natuurlijk ook gevolgen met zich mee, zoals het ontwikkelen van ziekten. Petplan is een verzekeraar die een speciale zorgverzekering voor papegaaien heeft ontwikkeld. Overigens wordt deze dierenverzekering ook van toepassing verklaard op parkietachtige vogels, kaketoes en ara’s. Bij deze vogelsoorten kunnen de medische kosten van het behandelen van ziekten hoog worden, zodat de behandeling soms door de eigenaar uitgesteld wordt, omdat deze niet bekostigd kan worden.

 

Met de zorgverzekering voor papegaaien van Petplan is de vogel verzekerd van de nodige medische behandelingen. De emotionele binding tussen de eigenaar en de papegaai is enorm groot en er wordt dan ook altijd het beste gewenst voor de vogel. Petplan is in Nederland de eerste verzekeraar, die eigenaren van papegaaien de mogelijkheid biedt voor hen een zorgverzekering af te sluiten.Geschreven door Verzekeren.net op 18-01-2012