Rechtsbijstandverzekering bij Unive vernieuwd


Met ingang van 1 april 2012 zijn de voorwaarden van de Unive rechtsbijstandverzekering vernieuwd. De wijziging in de voorwaarden heeft betrekking op het verzekeringsproduct Budget en Optimaal. Een van de grootste veranderingen in de voorwaarden is de afschaffing van de wachttijd.

Vanaf nu is elke nieuwe klant na het afsluiten van een Unive rechtsbijstandverzekering meteen juridisch verzekerd. Overigens is het verzekeringsproduct Budget voor de derde achtereenvolgende keer tot Beste koop bekroond door de Consumentenbond. De rechtsbijstandverzekering kan voor verschillende juridische gebieden worden afgesloten. Een conflict kan iedereen overkomen, zoals een miskoop, ontslag of een arbeidsconflict. In dat geval kan er een beroep worden gedaan op de rechtsbijstandverzekering van Unive.

 

Er kan een keuze worden gemaakt tussen Budget en Optimaal, maar altijd worden er diensten verleend door een jurist, die de taal van de verzekerde spreekt. De jaarpremie van deze verzekering is stukken lager dan het uurtarief, dat door de gemiddelde advocaat gehanteerd wordt. Het grootste voordeel van de wijziging is, dat er geen wachttijd meer geldt. Elke verzekerde kan direct vanaf het moment van afsluiten in aanmerking komen voor gratis advies en juridische hulp.

 

De optie Budget biedt dekking voor juridische hulp bij conflicten, die vaak voorkomen. De Optimaal rechtsbijstandverzekering biedt een nog ruimere dekking voor bijna alle juridische problemen.Wie meer verzekeringen bij Unive heeft lopen kan in aanmerking komen voor een premiekorting op basis van het Premie Voordeel Plan. Het kortingspercentage kan wel oplopen tot vijftien procent op jaarbasis. Dat levert meteen een fikse besparing op. Meer verzekeringen afsluiten, betekent dus direct voordeel bij Unive.

 Geschreven door Verzekeren.net op 01-05-2012