Allianz biedt reisverzekering voor ruimtereizigers


Binnen niet al te lange tijd zullen de eerste kortdurende ruimtevaarten voor particuliere reizigers worden opengesteld. Wie normaal gesproken op reis gaat sluit daarvoor een reisverzekering af, maar zo eenvoudig leek dat niet te zijn voor de ruimtereizigers, die van plan zijn om de ruimte te bezoeken. Daar is nu eindelijk een kentering in gekomen, want de internationale verzekeraar Allianz Global Assistance heeft aan de media bekendgemaakt dat er speciale verzekeringen op de markt zullen komen voor de particuliere ruimtereizigers. Ook commerciële ruimtereizen zullen verzekerd kunnen worden.

 

ISTA een brancheorganisatie voor de commerciële ruimtereizen en heeft gemeld dat het een belangrijke doorbraak is dat Allianz zich op de markt van het verzekeren van ruimtereizen gaat wagen. De ISTA heeft in november met Allianz een overeenkomst gesloten. Mondial Assistance is in Nederland op het gebied van verzekeringen overigens een bedrijfsonderdeel van Allianz Global Assistance.

 

Op 14 november is er een persconferentie geweest, waarin het nieuws van de verzekering voor ruimtereizigers bekend is gemaakt. Tijdens de persconferentie was Richard Branson samen met de directeur van de ISTA aanwezig. Branson is de eigenaar van de ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic en zal naar verwachting in het najaar van 2012 de eerste toeristische ruimtevluchten laten vertrekken. De ruimtevluchten zullen in het Amerikaanse New Mexico worden aangeboden. In 2014 is het mogelijk om ook vanaf Curaçao vluchten naar de ruimte te maken, waarbij er sprake is van een samenwerking tussen de KLM en Space Expedition Curaçao. Allianz is het eerste bedrijf dat speciale reisverzekeringen gaat aanbieden.Geschreven door Verzekeren.net op 22-11-2011