Na schade is automobilist meer gebonden aan verzekeraar


Dat er op het gebied van de autoverzekering al vele verschillen ontstaan tussen de verzekeraars is bij het grootste deel van de consumenten wel bekend. Zo kunnen de premies aanzienlijk verschillen en ook de korting op de premie van de autoverzekering indien er sprake is van schadevrije jaren. Maar wat minder bekend zal zijn, is dat er ook aanzienlijke verschillen aanwezig zijn tussen de verzekeraars voor wat betreft de gevolgen voor de autoverzekering nadat er schade is geclaimd of uitgekeerd.

 

Dat heeft echt wel een belangrijke consequentie, want als er sprake is van schade blijft een automobilist vaak meer gebonden aan de eigen verzekeraar. En dan met name met betrekking tot bonus/malus ladder. Er zijn autoverzekeraars, waarbij er geen sprake is van terugval in schadevrije jaren nadat er schade is geclaimd. Maar veel vaker komt het voor, dat er wel een terugval in schadevrije jaren plaatsvindt. En dat maakt het weer lastig om naar een andere verzekeraar over te stappen om daar een autoverzekering af te sluiten.

 

Daarnaast is er ook nog een verschil ten aanzien van de premiestijging van de autoverzekering na schadegevallen. Ook daar voeren de autoverzekeraars namelijk een verschillend beleid in. Een premiestijging na schade kan wel oplopen tot ver over de honderd procent. Maar ook weer niet bij alle autoverzekeraars veroorzaakt schade een terugval in schadevrije jaren. Wie bij Ditzo een autoverzekering heeft afgesloten, zal daar namelijk niet mee te maken krijgen. En evenmin met een premiestijging als gevolg van een schadeclaim.Geschreven door Verzekeren.net op 04-04-2012