Schadeclaims woonverzekeringen door noodweer toegenomen


Verzekeraars hebben dit jaar een record aantal claims ontvangen als gevolg van het noodweer, dat Nederland meerdere malen heeft geteisterd. De schade aan en in woningen laat vele verzekerden een beroep doen op woonverzekeringen, zoals de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Door de toename van het aantal schadegevallen en claims is het niet onwaarschijnlijk dat de premies van de woonverzekeringen door de verzekeraars zullen worden verhoogd.

 

Vanaf januari 2012 tot en met juli 2012 zijn er in vergelijking met heel 2011 al meer schadeclaims bij de verzekeraars binnengekomen op basis van de inboedelverzekering en opstalverzekering. De omvang van de schade is naast de toename van de claims ook toegenomen. Het noodweer heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar regelmatig voor ondergelopen kelders in woonhuizen in bepaalde plaatsen gezorgd. Ook overgelopen dakgoten zorgen voor veel waterschade aan en in de woning. De riolering is niet altijd bestand tegen het verwerken van enorme hoeveelheden regen, die uit de lucht neerdaalt. Dat zorgt ervoor dat straten blank komen te staan en kelders en huis onder water lopen.

 

Een aantal verzekeraars heeft inmiddels maatregelen genomen om het totaal aan schadeclaims te kunnen verwerken en financieel op te vangen. Zo zijn de premies van de woonverzekeringen, zoals de inboedelverzekering en opstalverzekering verhoogd bij een aantal verzekeraars. Het is zeker niet uit te sluiten, dat ook andere verzekeringsmaatschappijen de premies zullen verhogen. Het gaat per huishouden dan om enkele tientallen euro’s op jaarbasis, want de percentages voor de verhoging zijn tussen de vijf en vijftien procent gelegen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 07-08-2012