Praktisch Twitter alert bij Ohra autoverzekering


Ohra is de eerste verzekeraar in Nederland, die een twitter alert heeft ingesteld voor verzekerden als er sprake is van diefstal van een auto of motor. De moderne vorm van dienstverlening voor klanten is ideaal om in te zetten bij diefstal van motoren en auto’s, waarbij er optimaal gebruik wordt gemaakt van de technieken van social media. Uiteraard hoopt de verzekeraar dat met het twitter alert de gestolen voertuigen op een snelle manier kunnen worden opgespoord.

 

De verzekeraar Ohra zal een tweet opstellen op het moment dat er een diefstalmelding binnnkomrt via het VbV-Vermiste Auto Register. De tweet zal verzonden worden via @demensenvanohra, waarin een omschrijving van de gestolen auto of motor vermeld zal worden. In het signalement zullen in elk geval het merk van het voertuig net als het type, kleur en kenteken worden vermeld. Ook wordt aangegeven wanneer en waar het voertuig is gestolen. Daarbij wordt er aan iedereen het verzoek gedaan om de tweet te retweeten om zo veel mogelijk mensen te bereiken, die naar het gestolen voertuig kunnen uitkijken.

 

Overigens zal er alleen een bericht via twitter verspreid worden als de eigenaar van de gestolen motor of auto daar toestemming voor heeft gegeven. Mocht het gestolen voertuig teruggevonden worden, dan zal er uiteraard opnieuw een tweet uitgaan van deze verzekeraar.

 

Normaal gesproken worden er in Nederland ongeveer zestig procent van de gestolen voertuigen teruggevonden. Dat leidt natuurlijk voor de verzekeraars, die autoverzekeringen aanbieden tot een grote schadepost voor de veertig procent, die niet wordt teruggevonden. Met het twitter alert probeert Ohra in elk geval nog meer gestolen voertuigen snel en efficiënt terug te vinden.Geschreven door Verzekeren.net op 06-02-2012