Maximale vergoeding tandartsverzekering geschrapt


Er zijn een aantal zorgverzekeraars, die de hogere kosten voor tandartsen nu wel weer gaan betalen. Zowel CZ en VGZ hebben inmiddels de maximale vergoeding voor de tandarts geschrapt. Deze zorgverzekeraars betalen dus weer de hele tandartsrekening tot tachtig procent, zoals in de polisvoorwaarden staat vermeld. Maar er zijn nog altijd zorgverzekeraars, die daar niet toe overgaan.

 

De zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben naar aanleiding van de maximale vergoeding van tandartskosten een groot aantal klachten van verzekerden ontvangen. Zelfs met een prima aanvullende tandartsverzekering moesten de verzekerden bij een bezoek aan de tandarts zelf een deel van de kosten voldoen. De tarieven van de tandartsen zijn blijkbaar hoger uitgevallen, dan waarmee de zorgverzekeraars rekening hebben gehouden. Er werd namelijk maar tot een bepaald maximum aan kosten een vergoeding verstrekt. En dat is aan klanten met een aanvullende verzekering lastig uit te leggen.

 

De Nederlandse tandartsenvereniging, het NMT, laat weten dat het probleem van de tandartstarieven bij de zorgverzekeraars ligt. Die zouden de tandartstarieven te laag hebben geschat. En dat terwijl de prijzen niet meer dan de inflatie zijn gestegen. De verzekerden zijn de dupe doordat de zorgverzekeraars een maximale vergoeding te hanteren.

 

Zorgverzekeraar CZ is van mening dat de verzekerden niet de dupe mogen worden van een stijging van de kosten. Dat er aan het einde van het jaar bij de berekening van de nieuwe zorgpremies verrassingen kunnen ontstaan, behoort overigens wel tot de mogelijkheden. De zorgverzekeraars kunnen namelijk niet vaststellen wat de  tandartsen met de prijzen gaan doen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 14-03-2012