ZZP branche verzekerd zich slecht


Er zijn veel ZZP\\\'ers in Nederland welke niet of slecht verzekerd zijn. Dit is tegen de stelling verwachting vele in. Hierdoor is het ook aan te raden om bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten omdat er geen enkele vorm van inkomen meer is wanneer een persoon niet meer in staat is om te werken. Als men onderneemt is er ook een risico aanwezig, hiervoor zijn aansprakelijkheidsverzekeringen, veel ondernemers hebben hier wel een verzekering voor. Het zou gaan om ongeveer 72 procent war hiervoor een verzekering heeft afgesloten. De arbeidsongeschiktheid verzekering is dramatisch gesteld, dit komt vooral doordat de premie erg hoog is vergeleken met diverse andere verzekeringen.

Op het platteland en vooral agrarische bedrijven zijn in het algemeen beter verzekerd tegen arbeidsongevallen. Dit is omdat de kosten van het bedrijf aanzienlijk hoger zijn en hogere schadekosten met zich mee kunnen brengen. De regering probeert een overeenkomst te sluiten met verzekeraars om deze arbeidsongeschiktheidsverzekering aantrekkelijker te maken omdat mensen financieel erg in de problemen kunnen komen. Dit is niet de grootste zorg, mensen welke in loondienst zijn bouwen pension op in een pensioenpremie. Deze premie wordt uitgekeerd nadat er is gestopt met werken, dit bedrag komt boven de AOW welke vanaf 65 jaar verkregen wordt.

Veel ZZP\\\'ers die geen verzekering hebben bouwen ook geen pensioen op. Dit is riskant en vaak wordt het argument gebruikt dat men het bedrijf verkoopt en hier van gaat leven. In veel gevallen is een bedrijf niet veel geld waard waardoor er automatisch ook geen pensioen meer over is.

Geschreven door Verzekeren.net op 29-09-2010