ANWB Unigarant reisverzekering als beste uit de test


De Consumentenbond heeft vijftig doorlopende reisverzekeringen onderzocht op verschillende aspecten. Daaruit is naar voren gekomen dat de ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering als beste uit de test is gekomen. In totaal zijn er dertig aspecten met elkaar vergeleken, zoals de dekking voor medische kosten, dekking voor hulpverlening en de flexibiliteit van het verzekeringsproduct.

 

Er werden door de Consumentenbond grote verschillen geconstateerd tussen de verschillende polissen. Een van de opvallendste verschillen is de mate van flexibiliteit. Er zijn namelijk verzekeraars die uitsluitend een complete doorlopende reisverzekering aanbieden. Dat beperkt de consument in de mogelijkheden om zelf op basis van de eigen voorkeuren een reisverzekering samen te stellen. Ook werden er verschillen geconstateerd in de hoogte van de uitkeringen. De verschillen doen zich vooral voor met betrekking tot de dekking bagage en ongevallen. De ANWB/Unigarant doorlopende reisverzekering in de variant compleet/uitgebreid kwam daarbij als beste uit de bus op deze onderdelen.

 

Unigarant heeft als doel om onderscheidende producten te bieden op basis van een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, waarbij flexibiliteit vanzelfsprekend aanwezig is. Consumenten kunnen op deze manier zelf een reisverzekering afsluiten op basis van de persoonlijke situatie. Overigens is deze waardering van Consumentenbond niet de enige prijs die toegekend is. Zo behaalde Unigarant onlangs in de productrating van Moneyview voor het tweede achtereenvolgende jaar de hoogste score op het onderdeel kwaliteit voor zowel de doorlopende reisverzekering als de kortlopende variant. Vergelijken blijft altijd een optie voor de consument die op zoek is naar een goede reisverzekering voor een acceptabele premie.

 Geschreven door Verzekeren.net op 12-05-2015