Autoverzekering is online goedkoper


Autobezitters doen er over het algemeen goed aan om autoverzekeringen online te vergelijken en af te sluiten. Bij de dealer betaal je namelijk vrijwel altijd meer dan nodig is, gemiddeld ben je daar 44 procent duurder uit.

Een vergelijkingssite deed een uitgebreid onderzoek naar drie verschillende automerken. Daarbij werd voor een aantal hypothetische autos onderzocht wat de premies zouden worden via verschillende aanbieders. Het bleek in 102 van de 108 gevallen goedkoper te kunnen dan de autoverzekering van de dealer. Het prijsverschil liep daarbij soms op tot meer dan 80 procent. slechts in slechts 6 van gevallen was je bij de dealer goedkoper uit.

Gemak dient de mens en dat is voor velen de grootste reden om bij het aanschaffen van een auto ook direct de verzekering af te sluiten. Uit dit onderzoek blijkt echter duidelijk dat online vergelijken en afsluiten bijna altijd geld uitspaart. Daarbij is het echter wel belangrijk om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook goed uit te zoeken welke schade er wel en niet wordt gedekt. Dit kan namelijk per aanbieder sterk verschillen.

Wanneer je dan uiteindelijk de beste verzekering voor je situatie hebt gevonden hoop je hem natuurlijk nooit nodig te hebben. Maar wanneer dat onverhoopt wel gebeurt, is de kans groot dat het op een zaterdagmiddag is. Dat blijkt namelijk uit een losstaand onderzoek van een Nederlandse verzekeringswebsite. Er werd onderzocht wanneer er in Nederland de meeste schade werd gereden. Dit bleek op zaterdagmiddag te zijn, tussen 2 en 3 uur.Geschreven door Verzekeren.net op 12-08-2011