Besparen op reisverzekering


Voor je het weet staat de zomer al weer voor de deur en veel Nederlanders gaan dan lekker op vakantie. Ook spookt de vraag in vele hoofden rond of er een reisverzekering moet worden afgesloten, of juist niet. Want veel mensen vragen zich af of dat wel zin heeft, omdat ze toch al verzekerd zijn tegen “alles”.

Een zomervakantie kost vaak veel geld. Toch is het verstandig om wel een reisverzekering af te sluiten. Om hierop te besparen of om te voorkomen dat er teveel betaald wordt, geeft verzekeren.net een aantal tips.

De eerste tip is om je af te vragen of een reisverzekering wel echt nodig is. Als je bijvoorbeeld in Nederland blijft om op vakantie te gaan, is een verzekering niet echt nodig. De ziektekosten worden door je basiszorgverzekering gedekt. Als je naar het buitenland gaat is een reisverzekering pas echt belangrijk.

Vervolgens is het belangrijk om te weten waar je al voor verzekerd bent. Dit is om enige overlapping te voorkomen. Een combinatie van verzekeringen vormen de reisverzekering. Deze soorten verzekeringen noem je rubrieken. Vaak kun je zelf bepalen welke rubriek je wilt verzekeren. Dit voorkomt overlap en het scheelt ook in de kosten van de premie.

Als je meer dan 1 of 2 keer per jaar met vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering interessant. Zo’n verzekering is vaak een stuk goedkoper. Ook een voordeel van een doorlopende verzekering is dat je niet vergeet om er een af te sluiten. Het wordt interessant om een doorlopende reisverzekering af te sluiten als je ongeveer 3 weken per jaar met vakantie gaat.

Als vierde tip willen we je meegeven dat kinderen tot en met vijf jaar bij een aantal verzekeraars gratis meeverzekerd zijn. Dit geldt alleen voor een kortlopende reisverzekering.

En als laatste is het mogelijk om de zogenoemde jongerenkorting te krijgen (tot 27 jaar). Dit kan oplopen tot 15%, en als je het online afsluit nog 10% internetkorting er bovenop. Dat scheelt bij elkaar 25%!

Reisverzekeringen dekken de onvoorziene kosten. Denk hierbij aan extra kosten die gemaakt worden als bijvoorbeeld het vliegtuig staakt of natuurrampen waardoor je extra lang moet blijven. Of stel dat er een overlijdensgeval in de familie voorkomt, dekt de verzekering ook de kosten als je eerder naar huis moet. Het is daarom wel verstandig om een verzekering voor de vakantie af te sluiten.Geschreven door Verzekeren.net op 05-05-2011