Besparen op overlijdensrisicoverzekering


Een groot aantal woningbezitters heeft een hypotheek met een daaraan gekoppelde overlijdensrisicoverzekering. Het is echter raadzaam om na te gaan of de premie van deze verzekering niet te hoog is en of de overlijdensrisicoverzekering bij een andere partij niet veel voordeliger kan worden afgesloten. Het is verstandig om eerst na te gaan bij de bank waar de hypotheek is afgesloten na te gaan wat de mogelijkheden zijn om de overlijdensrisicoverzekering elders onder te brengen en aan welke voorwaarden er dan eventueel voldaan moet worden.

 

Over het algemeen geldt dat als een overlijdensrisicoverzekering al langer dan vijf jaar bestaat het goedkoper kan zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten. De premies zijn de afgelopen jaren namelijk sterk gedaald en daar kan dus ook voordeel uit gehaald worden. Een deel van dit voordeel zou eventueel weer verdwijnen als er naar de leeftijd wordt gekeken, want de premie wordt mede op basis van de leeftijd bepaald.

 

Indien er geen sprake is van een rechtstreekse koppeling van de hypotheek en overlijdensrisicoverzekering kan de keuze voor een jaarbetaling van de premie worden gemaakt. Daar wordt door de verzekeraars namelijk een korting op gegeven, die kan leiden tot een voordeel van wel tientallen euro’s op jaarbasis.

 

Nog een optie om op de overlijdensrisicoverzekering te besparen is door een gezonde levensstijl aan te houden. Er zijn namelijk meerdere verzekeraars die een extra korting aanbieden als er sprake is van een gezonde levensstijl. Wie via de werkgever een collectieve korting kan krijgen, kan daar ook weer van profiteren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 19-02-2013