Betalingen zorgverzekering worden strenger


Tegenwoordig kan de zorgpremie in Nederland via andere wegen dan normale bankoverschrijving worden ontvangen. Er zijn veel mensen die verzekeringen hebben en deze niet of nauwelijks betalen. Dit komt door nalatigheid en problemen die financieel belang hebben. Meer en meer mensen geven het geld liever uit aan andere goederen in plaats van hun zorgverzekering.Tegenwoordig is het mogelijk om verzekeringen te innen via de werkgever. Zorgverzekeringen kunnen wanbetalers aanmelden bij het College voor Zorgverzekeringen. Deze instelling regelt veel achterstallige betalingen, zo kan een werkgever worden ingeschakeld om het verschuldigde geld te bemachtigen. De meldingen per verzekeraar is flink aan het stijgen, zo zijn er veel mensen die niet betalen deze moeten hun premie toch afdragen.

Vele geven de crisis de schuld en dit zal ook vaak mee spelen, toch blijven er mensen die verzekeringen niet willen betalen en wel van de voordelen willen genieten. Per maand komen er duizenden aanmeldingen bij over mensen die geen premie hebben afgestaan aan voor hun verzekeringen. Het niet betalen van deze verzekering kan grote consequenties hebben, zo moet er altijd een boete betaald worden over het verschuldigde bedrag. Dit kan hoog oplopen en heeft een rentepercentage van ongeveer 30%.

Naast deze boete wordt geld ingehouden via het normale loon, zou is er een mogelijkheid dat de betreffende persoon niks overhoudt aan het einde van de maand. Tot grote zorgen blijft het aantal mensen flink stijgen geen zorgverzekering betaald, het aantal zou al op 300.000 mensen liggen dat een achterstand heeft van een half jaar of meer. Vaak krijgen deze mensen ook een BKR registratie.

Geschreven door Verzekeren.net op 18-06-2010