Booteigenaren zoeken verzekering online


Meer dan een derde van alle booteigenaren zoekt en vergelijkt verzekeringen voor hun vaartuig op het internet. Bijna evenveel mensen sluiten de verzekering van hun keuze uiteindelijk ook via het internet af. De meeste mensen doen dat via een vergelijkingssite, iets minder gaan er rechtstreeks voor naar de site van de verzekeraar. De meeste mensen - meer dan 40% - kiezen er echter voor om de verzekering af te sluiten bij de bank.

Er zijn veel verschillende boten en dus ook veel verschillen tussen de verzekeringen. Vooral mannelijke booteigenaren verdiepen zich daarom goed in die verschillende verzekeringen, vrouwen doen dat minder grondig. Een opvallend verschil is er tussen jong en oud. Mensen die ouder zijn dan 35 jaar besteden gemiddeld langer aan het bekijken en vergelijken van bootverzekeringen dan jongeren.

Bij het afsluiten van een bootverzekering zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Vaartuigen moeten net als een voertuig WA verzekerd zijn. Dit is een wettelijke verplichting. Er zijn daarnaast echter een aantal dingen die je goed in de gaten moet houden. Let er bijvoorbeeld op of ook winterstalling van het vaartuig goed is verzekerd. Wanneer je een trailer hebt voor de boot is het slim om ook die mee te verzekeren. Houd ook in de gaten of de bootverzekering die je af wilt sluiten een no-claim korting geeft. Op die manier kan een verantwoordelijke watersporter namelijk al snel veel geld besparen, zelfs als de verzekering eerst duurder was dan die zonder de no-claim korting.Geschreven door Verzekeren.net op 14-09-2011