Caravanverzekering niet verplicht, maar soms wel verstandig


Het is niet verplicht een caravanverzekering af te sluiten. Dat komt omdat het geen zelfstandig voertuig is en aangekoppeld wordt aan een auto. In dat geval dekt de WA autoverzekering schade die aan derden wordt toegebracht. Mocht de caravan los van de auto zijn en er ontstaat schade aan derde, dan geldt dat de AVP dekking biedt. Dat is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

 

Het is dus niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten, maar het kan wel verstandig zijn om de eventuele schade die aan de caravan zelf ontstaat vergoed te krijgen via de verzekering. In de situatie die hierboven zijn beschreven geldt namelijk alleen dat schade aan derden wordt vergoed. Schade aan de eigen caravan wordt met een WA autoverzekering of via de AVP niet vergoed.

 

Nu komt het regelmatig voor dat er schade ontstaat als een caravan op de camping staat en er een fikse hagelbui komt, die schade aan het dak toebrengt. Dat kan dan ook een reden zijn om wel voor een caravanverzekering te kiezen. Net als dat er tijdens de vakantie ingebroken kan worden in de caravan, waarbij goederen worden meegenomen. In dat geval kan een caravanverzekering eveneens uitkomst bieden als de inboedel daarbij gedekt is.

 

Het is wel aan te raden om bij de keuze voor het afsluiten van een caravanverzekering goed te kijken wat de dekking precies is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er voor hagelschade een aanvullende hagelschadeverzekering moet worden afgesloten. Dat kan per verzekeraar variëren, zodat vergelijken de moeite waard is.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-03-2015