Gemiddelde claim inboedelverzekering na inbraak neemt toe


Het aantal inbraken dat in Nederland wordt gepleegd, is afgenomen. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie onlangs naar buiten gebracht. Het is uiteraard positief nieuw dat het aantal woninginbraken aan het dalen is, waarbij ook de totale claims op de inboedelverzekering gedaald is met ruim 9 procent.

De gemiddelde claim op de inboedelverzekering na een inbraak is echter toegenomen met een stijging van bijna 5 procent. De gemiddelde schadeclaim op een inboedelverzekering na een inbraak is in de provincie Zeeland het meest toegenomen met een percentage van bijna 37 procent. Ook in de provincie Drenthe is het gemiddelde claimbedrag toegenomen en wel met een percentage van ongeveer 30 procent.

Verzekeraars bieden klanten die preventieve maatregelen hebben genomen doorgaans een korting aan op de premie van de inboedelverzekering. Verzekeraars kunnen echter ook een andere rol op zich nemen door bijvoorbeeld actief een preventiecontrole bij verzekerden uit te voeren en daarop anticiperen. Dat kan bijvoorbeeld door een bijdrage te leveren aan de kosten van het kopen van nieuw hang- en sluitwerk die de woning beter beveiligen.

Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een inbraak in een woning met 90 procent daalt indien er preventieve maatregelen zijn genomen in de vorm van bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. Verzekeraars hebben op basis van de stijging van de gemiddelde schadeclaim laten weten dat inbrekers tegenwoordig professioneler hun slag slaan. Een van de verzekeraars liet weten dat inbrekers zich niet alleen maar richten op voor de hand liggende waardevolle spullen als sieraden. Zo werd er tijdens een woninginbraak een collectie klederdracht door inbrekers meegenomen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 09-09-2014