Meer claims autoverzekering na schoolvakantie


Als de schoolvakantie in de zomer weer is afgelopen, dan is er sprake van een stijging van het aantal claims op de autoverzekering. Er doen zich na de zomervakantie namelijk meer aanrijdingen voor tussen auto’s met voetgangers en fietsers. Uit de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek blijkt dat er na de zomervakantie zelfs sprake is van een stijging van 30 procent van het aantal claims via de autoverzekering.

 

Het Verbond van Verzekeraars doet samen met Veilig Verkeer Nederland een oproep aan verkeersdeelnemers in de auto om meer oplettendheid te tonen voor de kwetsbare deelnemers aan het verkeer, zoals kinderen die weer naar school gaan. Het is opvallend dat er een piek is waar te nemen in het aantal aanrijdingen direct na de schoolvakantie in de zomer op het moment dat kinderen weer massaal naar school oe gaan. Als er naar afgelopen jaar wordt gekeken, dan is het aantal schadeclaims via de autoverzekering na aanrijding met een fietser of voetganger gestegen met 69 claims in de periode na afloop van de schoolvakantie in de zomer.

 

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het weer drukker wordt op de weg als de schoolvakantie in de zomer eenmaal is afgelopen. Dat is belangrijk want het gaat om de veiligheid van schoolgaande kinderen in het verkeer. Er worden vaker na afloop van de zomervakantie campagnes gehouden om automobilisten te wijzen op het feit dat de scholen weer zijn begonnen en dat er kinderen op de routes naar scholen deelnemen aan het verkeer.

 Geschreven door Verzekeren.net op 23-08-2016