Dalende claims inboedelverzekering in zomer door minder inbraken


Er is de laatste twee jaar sprake van een dalend aantal woninginbraken en dat heeft natuurlijk ook rechtstreeks gevolgen voor het aantal claims dat op de inboedelverzekering wordt gedaan in verband met inbraken. In 2012 werden er bijvoorbeeld nog 13.000 aangiften gedaan in de maanden juli en augustus in verband met woninginbraak en dat aantal is in 2014 uitgekomen op 10.000 aangiften.

 

Er zijn verschillende oorzaken aanwijsbaar voor het dalend aantal inbraken dat in de zomer plaatsvindt. Zo is er meer aandacht van de politie voor het voorkomen van inbraken en worden inbrekers op een persoonsgerichte manier aangepakt. Daarnaast zijn de mensen zelf zich ook meer bewust van het gevaar van woninginbraak in de zomer. Bijvoorbeeld als er op vakantie wordt gegaan en het huis voor de inbrekers ogenschijnlijk verlaten lijkt. Ook kiezen de mensen er steeds vaker voor om goedgekeurd hang- en sluitwerk aan te brengen op ramen en deuren. Dat heeft overigens ook weer een positief effect op de premie van de inboedelverzekering, want verzekeraars verlagen de premie van de inboedelverzekering als er sprake is van een politiekeurmerk.

 

Woningen die van het politiekeurmerk Veilig Wonen zijn voorzien, hebben minder kans om met een inbraak te maken te krijgen. De inbrekers gaan namelijk nogal selectief te werk en gaan eerder een huis binnen, waar minder aandacht is besteed aan de veiligheid. Het loont dus aan twee kanten om het huis goed te beveiligen. De kans op inbraak wordt kleiner en bovendien profiteert men ook van een premie op de inboedelverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 14-07-2015