Verzekeraars introduceren cyberverzekering


Er is nog een verzekeraar gekomen die besloten heeft om een cyberverzekering voor bedrijven op de markt te brengen. Ondernemingen en organisaties die een omzet hebben tot een bedrag van 50 miljoen euro krijgen de gelegenheid om zich tegen cyberrisico’s te verzekeren. De cyberverzekering kan online worden afgesloten. Aon is de verzekeraar die in navolging van ABN Amro en Hiscox nu een cyberverzekering introduceert. Tot voor kort was het haast ondoenlijk om een verzekering af te sluiten voor cyberrisico’s en ook nu nog zijn er niet veel mogelijkheden beschikbaar.

 

Er zijn geen traditionele opties beschikbaar om een complete dekking te verkrijgen tegen digitale risico’s. Als er al een polis is, dan zal er geen volledige vergoeding voor schade worden geboden. De nieuwe cyberverzekering van Aon is een online polis en voorziet in een vergoeding van schade indien er sprake is van bijvoorbeeld digitaal verlies van persoonsgegevens of bedrijfsinformatie. Ook indien er sprake is van gederfde inkomsten door problemen met het netwerk wordt er een vergoeding geboden net als dat er een dekking bestaat voor bestuurlijke boetes.

 

Er is door de verzekeraar een instrument ontwikkeld, waarmee de cyberrisico’s beoordeeld kunnen worden. Door van het instrument gebruik te maken, kan een klant een indicatie krijgen van de eventuele gevolgen van cyberrisico’s. Daarbij kunnen de risico’s voor de onderneming eveneens in kaart worden gebracht.

 

Nu er weer een verzekeraar is gekomen die een cyberverzekering aanbiedt, is de verwachting aanwezig dat in de toekomst meerdere verzekeraars zich op deze risico’s gaan richten en daarvoor een passende verzekering aanbieden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 01-07-2014