Dierenverzekering?


In een land zoals Zweden kennen ze het al wel 100 jaar: de dierenverzekering. Hier in Nederland is deze zogenoemde dierenverzekering pas 12 jaar bekend. In Nederland is ongeveer 4% van de honden en katten verzekerd. Dit is erg weinig als je nagaat dat er in ons land zo’n 3 miljoen katten en 1,5 miljoen honden leven. In Zweden is minstens driekwart van de honden en katten verzekerd. Een heel verschil dus!

Nederlanders zien een huisdierenverzekering vaak als geldverspilling. Ze denken vaak dat het nergens op slaat of dat de partijen die zulke verzekeringen aanbiedt, alleen maar geld willen verdienen. Maar met de expertise op ziektegebied van huisdieren de laatste paar jaren, gaan de kosten hier natuurlijk ook van omhoog.
Weinig mensen denken erover na als ze een huisdier nemen of ze wel de eventuele ziektekosten ervan kunnen betalen. Wat nou als je hond of kat ernstig ziek is, en je kunt de kosten niet betalen?

Voor veel gezinnen is een huisdier óók lid van het gezin. Zij hebben alles over voor hun hond of kat. Ook als het huisdier ernstig ziek is. Er zijn tegenwoordig zelfs instanties (bijvoorbeeld de faculteit diergeneeskunde in Utrecht) die de beste zorg kunnen bieden voor ernstig zieke huisdieren. Deze zorg kan een dierenarts of een gespecialiseerde artsen niet bieden. Als je álles over hebt voor je huisdier, is zo’n verzekering natuurlijk een uitkomst. De speciale zorg is namelijk niet te betalen. Mensen moeten het idee van geldklopperij loslaten. Partijen die zulke verzekeringen aanbieden zijn heel serieus bezig en doen het écht niet voor het geld.Geschreven door Verzekeren.net op 16-11-2010