Elk jaar doorlopende reisverzekering controleren


Het is belangrijk om goed verzekerd op vakantie te gaan en daarvoor kan steeds voor elke reis een verzekering worden afgesloten. Bij meerdere malen per jaar op vakantie gaan, zal het goedkoper zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Het is echter wel van belang om elk jaar even de tijd te nemen om te bekijken of de doorlopende reisverzekering nog altijd voldoet aan het type reis of vakantie dat gemaakt zal worden.

 

Een andere reden om de doorlopende polis elk jaar tegen het licht te houden is doordat ook op het gebied van de reisverzekeringen de premies nogal uiteen kunnen lopen. Er kan dus op bespaard worden door even te kijken en te vergelijken wat de mogelijkheden zijn bij andere verzekeraars. Bij een doorlopende polis is het vrijwel altijd mogelijk om extra modules te kiezen, zoals een wintersportdekking als deze niet standaard in de polis is inbegrepen. Wie echter niet op wintersport gaat en dat ook de komende tijd niet van plan is, maar wel een module wintersportdekking heeft, zal in dat opzicht te veel geld betalen aan de polis.

 

Een ander punt dat van belang is om na te gaan is te kijken of er gebruik is gemaakt van een extra hoge maximale vergoeding. Vaak is dat namelijk overbodig, want de reisverzekeraars zullen over het algemeen niet de volledige nieuwwaarde vergoeden, behalve als duidelijk gemaakt kan worden dat het artikel minder dan een jaar oud is. Check dus elk jaar de reisverzekering op onnodige dekkingen en vergelijk meteen de premie bij andere reisverzekeraars.

 Geschreven door Verzekeren.net op 12-02-2013