Doorlopende reisverzekering soms goedkoper dan kortlopende polis


Bij het vergelijken van reisverzekeringen kan het soms goedkoper zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een kortlopende variant. Uit een onderzoek van een vergelijkingssite is gebleken dat een kwart van de consumenten die een vergelijking maakt goedkoper uit is met een doorlopende reisverzekering. Het geld dat op de premie bespaard kan worden loopt op jaarbasis op tot wel 150 euro.

 

Consumenten hebben meer dan 15.000 kortlopende reisverzekeringen met elkaar vergeleken via Independer en ongeveer 25 procent van deze groep zou op basis van de ingevoerde gegevens beter af zijn met een doorlopende reisverzekering. Dat zou omgerekend namelijk ongeveer 6 euro voordeliger zijn in vergelijking met het afsluiten van een kortlopende polis. Dat is opvallend, want de premie voor de kortlopende verzekering hoeft slechts één keer voldaan te worden en de premie voor de doorlopende verzekering wordt voor een heel jaar berekend en kan maandelijks worden voldaan.

 

De besparing waar consumenten gemiddeld op kunnen rekenen bedraagt 51 euro op jaarbasis. Het is voor consumenten belangrijk om een vergelijking te maken tussen beide opties en op basis van de uitkomsten de juiste verzekering te kiezen. Doorgaans wordt aanbevolen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten als er maar één keer per jaar op vakantie wordt gegaan, maar als deze vakantie drie weken duurt kan een doorlopende reisverzekering al goedkoper zijn.

 

Er zijn meerdere verzekeraars die reisverzekeringen aanbieden in zowel een kortlopende als een doorlopende variant en ook tussen de verzekeraars zijn weer verschillen te ontdekken, zodat vergelijken altijd loont.

 Geschreven door Verzekeren.net op 18-02-2014