Doorlopende reisverzekering niet gelijk opzeggen na vakantie


Door de crisis gaat een groot aantal mensen minder op vakantie in een jaar en dat doet consumenten er nog wel eens toe besluiten om na afloop van een vakantie de doorlopende reisverzekering op te zeggen om zo te besparen. Het is echter niet altijd verstandig om de doorlopende reisverzekering op te zeggen, want bij een vakantie van gemiddeld zeventien dagen voor gezinnen kan een doorlopende polis al voordeliger zijn dan het steeds af moeten sluiten van een kortlopende reisverzekering voor de duur van de reis.

 

Bij het afsluiten van een kortlopende polis voor de duur van de vakantie moeten er namelijk steeds poliskosten worden betaald. Dat maakt een dergelijke polis in verhouding ook duurder als er vaker in een jaar op reis wordt gegaan. Een doorlopende polis in combinatie met een annuleringsverzekering is veel goedkoper als er vaker in een jaar op vakantie wordt gegaan. Overigens is er wel een verschil te ontdekken tussen het voordeel voor een gezin en voor een alleenstaande. Een persoon die alleen verzekerd is voor de reis heeft namelijk pas na negenentwintig dagen vakantie voordeel van een doorlopende reisverzekering.

 

Verder geldt dat bij een reispolis met meerdere uitgebreide dekkingen als medische kosten, pechhulp en wintersport er zowel door gezinnen als door alleenstaanden sneller voordeel wordt genoten met een doorlopende reispolis. Wie wil besparen op het verzekeren van de vakantie kan wel andere doorlopende reisverzekeringen vergelijken met de bestaande polis. Overstappen kan namelijk nogal eens voordeliger zijn, want er zijn zeker verschillende in de hoogte van de premie en dekkingen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 09-07-2013