Smartphone wordt niet volledige vergoed bij claim doorlopende reisverzekering


Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door een vergelijkingssite is naar voren gekomen dat de smartphone bij een claim op de doorlopende reisverzekering niet volledig zal worden vergoed. De verzekeraars vergoeden smartphones namelijk gemiddeld tot een bedrag van 315 euro bij een doorlopende reisverzekering. Verzekerden met een kortlopende reisverzekering krijgen tientallen euro’s minder terug bij het indienen van een claim.

 

De verzekeraars hebben het afgelopen haar gemeld dat de smartphone een van de meest geclaimde voorwerpen is via de reisverzekering en dat geldt zowel voor de toeristen die in de zomer als in de winter op vakantie gaan. De verzekerden gaan er vanuit dat de smartphone goed verzekerd is, maar dat blijkt dus niet altijd op te gaan. Zeker niet als er sprake is van meerdere personen die op de polis zijn verzekerd, zoals een gezin.

 

Indien er in een vakantiehuis wordt ingebroken en de smartphones van alle leden van het gezin worden gestolen, dan komt er per polis maar één smartphone voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Met een gemiddelde vergoeding van 315 euro voor een smartphone bij een claim op een doorlopende reisverzekering krijgen veel verzekerden met financieel nadeel te maken. Tegenwoordig ligt de prijs van moderne smartphones een stuk hoger dan het bedrag van 315 euro en loopt de verzekerde in dat opzicht dan ook geld mis.

 

Het is wellicht nog een overweging om bij de inboedelverzekering voor een buitenhuisdekking te kiezen. Bij een dergelijke dekking ligt de maximale vergoeding voor voorwerpen namelijk vaak hoger dan bij een reisverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 04-02-2014