Dure december voor verzekeraars


De laatste maand van 2010 wordt een hele dure maand voor verzekeraars. Verzekeringsmaatschappijen  zoals Interpolis en Centraal Beheer moeten door het extreme winterweer vele miljoenen euro’s uitkeren.

Honderden reizigers konden niet verder reizen door extreem veel sneeuw en moesten hierdoor op buitenlandse luchthavens verblijven. Door ijzel en sneeuw gebeurden er veel ongelukken op de weg en dit zorgde voor extra aanrijdingen en glijpartijen. Doordat het weer is gaan dooien krijgen veel mensen nu last van wateroverlast en lekkages. Hierdoor kregen verzekeraars al vele meldingen.

Het moet de komende dagen blijken hoe groot de schade precies is van het winterweer. De alarmcentrale Eurocross heeft daar nog geen idee van omdat zij alleen meldingen binnen krijgen.

Tijdens de kerst kreeg de alarmcentrale 200 tot 300 meldingen per dag binnen van automobilisten. Bij tweederde van de gevallen ging het om aanrijdingen door de gladheid en ijzel. De rest had gewoon te maken met pech. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade van het kerstweekend al op zo’n 10 miljoen euro.

Afgelopen week draaiden loodgieters en de brandweerlieden veel overuren. Vooral in de Randstad zijn er veel meldingen gedaan over wateroverlast en lekkage. Volgens de brandweer van Den Haag en omgeving moesten ze tientallen keren meer uitrukken dan normaal. De brandweer kan nog niks zeggen over de omvang van de schade. Niet iedereen belt alleen bij extreme gevallen. Zo bellen sommige mensen al voor een kleine lekkage van een halve liter water. In andere gevallen gaat het wel om ernstige lekkages zoals kelders die overlopen.Geschreven door Verzekeren.net op 28-12-2010