Meer mogelijkheden eigen risico zorgverzekering gespreid betalen


Er zijn steeds meer consumenten met een zorgverzekering in Nederland die moeite hebben om het eigen risico in één keer aan de zorgverzekeraar te voldoen. Dat is ook een van de redenen waarom meer zorgverzekeraars het komend jaar de mogelijkheid bieden om het eigen risico van de zorgverzekering in termijnen te betalen. Per 1 januari 2014 is het eigen risico vastgesteld op 360 euro en consumenten kunnen dat bedrag vrijwillig verhogen tot maximaal 860 euro.

 

Er zijn bijna dertig zorgverzekeraars die de mogelijkheid bieden om het eigen risico in termijnen te voldoen als er kosten zijn gemaakt die door het bedrag van het eigen risico vallen. Er zijn zelfs een aantal verzekeraars, waar de mogelijkheid geboden wordt om te sparen voor het eigen risico. In dat geval is het mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen voordat er zelfs kosten zijn gemaakt. Overigens stellen meer verzekeraars wel de eis dat de verzekerde geen vrijwillig hoger eigen risico mag hebben gekozen om in aanmerking te komen voor gespreide betaling.

 

Bij het gespreid betalen is er dan ook veelal sprake van een totaal van tien termijnen, waarbij een bedrag van 36 euro per termijn wordt vastgesteld. Indien er vooraf wordt betaald zonder dat kosten zijn gemaakt, zal uiteraard het gespaarde bedrag na afloop van het jaar 2014 in het jaar 2015 weer worden terugbetaald aan de verzekerde. Het vooraf betalen van het eigen risico zonder dat er sprake is van gemaakte kosten is onder meer mogelijk bij Delta Lloyd, Ohra, CZ en bij De Friesland en Salland.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-12-2013