Tandartsen lanceren eigen verzekering


De tandartsen in Nederland gaan een eigen verzekering lanceren, waarbij de consumenten zelf een budget voor tandartskosten bepalen en daarnaast meteen voor calamiteiten zijn verzekerd. Het initiatief voor het ontwikkelen van een eigen tandartsverzekering komt voort uit het NMT, waarin de Nederlandse tandartsen zich hebben verenigd. Om de eigen verzekering te lanceren is het bedrijf ixorg opgericht.

 

Het geld dat de consumenten als budget vaststellen voor de tandartskosten blijft van de consumenten. Door zelf te bepalen welk bedrag er maandelijks wordt opgebouwd en met de wetenschap dat het geld van de consumenten zelf blijft als er geen tandartskosten zijn, is een aantrekkelijke gedachte. Zeker in combinatie met het gegeven dat calamiteiten daarmee verzekerd zijn via de goedkope calamiteitenverzekering.

 

De tandartsen hebben opgemerkt dat er steeds minder consument kiezen voor het afsluiten van een tandartsverzekering. De reden dat consumenten minder vaak een tandartsverzekering afsluiten is erin gelegen dat daarmee kosten kunnen worden bespaard doordat er geen extra premie voldaan hoeft te worden. Op dit moment heeft ongeveer dertig procent van de consumenten in Nederland geen tandartsverzekering afgesloten.

 

Het nieuwe product is wellicht voor consumenten een aanzet om zich wel te verzekeren tegen tandartskosten via de bijzondere constructie, waarbij persoonlijke budget wordt opgebouwd en er een voordelige calamiteitenverzekering wordt afgesloten. Er wordt in dat geval alleen geld betaald indien er zich daadwerkelijk tandartskosten voordoen en in de situatie dat er sprake is van een calamiteit worden de tandartskosten voor honderd procent gedekt tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. Het bedrijf ixorg beschikt over een vergunning van de AFM om de verzekering aan te bieden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 22-10-2013