Beste keuze is soms de goedkoopste autoverzekering


Wie een auto gaat kopen en dus op zoek is naar een autoverzekering, kan maar beter de tijd nemen om de mogelijkheden van verzekeraars bij elkaar te vergelijken. Het kan namelijk maar zo zijn, dat de beste keuze soms de goedkoopste autoverzekering is. Het is heel eenvoudig om de premies van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Houd er dan wel rekening mee dat de premies in verhouding staan tot de dekking. Bij de ene verzekeraar zal de premie voor een gelijke dekking duurder uitvallen dan bij de andere verzekeringsmaatschappij.

 

De beste keuze is in de eerste plaats afhankelijk van de eigen wensen met betrekking tot de dekking. Dat kan weer vastgesteld worden door naar de leeftijd van de auto te kijken. Nieuwe auto’s zijn natuurlijk het beste af met een all risk dekking en voor oude auto’s geldt dat een WA verzekering meer dan voldoende is. Bij het verzekeren van de wettelijke verplichte aansprakelijkheid kan er uitsluitend naar de premie gekeken worden. Daarbij kunnen punten als service, klantwaardering en de wijze waarop omgegaan wordt met schadegebeurtenissen uiteraard ook een rol spelen.

 

Voor de goedkoopste autoverzekering met een all risk dekking of beperkt casco dekking geldt dat er ook naar de laagste premie kan worden gekeken. Dat kan voor de auto en voor de verzekerde namelijk zo maar de beste keuze blijken te zijn. De beste manier om daar achter te komen is door naar de websites van de autoverzekeraars te gaan en te kijken wat ze te bieden hebben en tegen welke premie.

 Geschreven door Verzekeren.net op 21-08-2012