Premies zorgverzekering van grootste zorgverzekeraars dalen


De zorgverzekeraars Menzis en CZ hebben de premie van de basisverzekering voor het jaar 2014 bekendgemaakt en beide verzekeraars zullen de zorgpremie lager vaststellen. Zo heeft CZ de premie voor de zorgverzekering met het basispakket in natura met een bedrag van 9,70 euro per maand verlaagd. Met ingang van 1 januari 2014 betalen per maand voor de zorgverzekering dan een bedrag van 95,90 euro. Bij de keuze voor het hoogste eigen risico wordt de premie per maand nog lager en moet de verzekerde voortaan een bedrag van 75,72 euro betalen.

 

De premie van de zorgverzekering van Menzis gaat eveneens omlaag naar een bedrag van 95,50 euro per maand. Dat brengt een daling met zich mee van in totaal 10,50 euro en wordt de keuze voor het hoogste vrijwillig eigen risico gemaakt, dan hoeft er nog maar een premie zorgverzekering van ruim 75 euro per maand afgerekend te worden. In 2014 wordt door Menzis naast de naturapolis en de restituiepolis nog een andere variant van de basisverzekering aangeboden en dat betreft de budgetvariant, die onder de noemer BudgetBewust polis op de markt wordt gebracht. De premie voor deze variant is vastgesteld op 86,50 euro en gaat gecombineerd met een beperktere keuze ten aanzien van de zorgaanbieders.

 

De vier grootste zorgverzekeraars hebben nu de premie voor de basisverzekering voor 2014 bekendgemaakt. Ook de verzekeraar FBTO heeft eerder deze week al de nieuwe premies naar buiten gebracht. Zo wordt de premie voor 2014 voor de basisverzekering met 8 euro per maand verlaagd tot een bedrag van 88,50 euro.

 Geschreven door Verzekeren.net op 12-11-2013