Hennepkwekers worden aangepakt door verzekering


Na financieel te worden aangepakt door justitie gaan verzekeraars ook de strijd aan tegen de illegale wietplantages. Verzekeringen moeten vaak opdraaien voor de kosten bij brand en of aansprakelijkheid, bij de dader valt niks meer te halen. Politie, justitie en een vereniging voor verzekeraars gaan goed samenwerken om zo de aanpak van de illegale wietteelt zo goed mogelijk aan te pakken. In veel gevallen volgen er lichte consequenties voor een particulier als deze voor het eerst in aanraking komt met justitie door een hennep plantage. De sancties die hierop staan kunnen verschillen tussen een waarschuwing en ontbinding van de betreffende verzekering.

Indien een particulier thuis een wietplantage begint heeft hij de verzekering hoogstwaarschijnlijk verkeerd ingelicht. Een opstalverzekering welke voor een huis is aangeschaft zal daarom niet aan de voorwaarden voldoen en kan worden ontbonden. Vaak geven verzekeraars hun klanten een waarschuwing, na inspectie van de woning zal er een nieuwe premie opgemaakt worden welke wel aan de voorwaarden zal voldoen. Een no-claim korting zal dan al snel verdwijnen, alle verzekeringen zijn aangesloten bij een speciaal verbond van verzekeraars. Deze verzekeringen wisselen gegevens aan elkaar uit waardoor ook de zwarte lijst is ontstaan. Op deze lijst staan mensen welke grove regels hebben overtreden. Zo is het voor verzekeraars makkelijker om mensen te weren welke misschien actief zijn in het criminele circuit.

Door middel van het samenwerken door verschillende instanties en instellingen is het ook voor de politie makkelijker om plantages op te sporen. Meestal hebben telers meerdere panden welke geregistreerd staan bij hun verzekering waardoor het uitwisselen van adres gegevens makkelijker wordt.

Geschreven door Verzekeren.net op 02-08-2010