Het WK in Zuid Afrika voor 7.2 Miljard Euro verzekerd


Met het wereldkampioenschap voetballen in zicht heeft dit grote risico’s voor allerlei mensen. Het WK wordt georganiseerd in Zuid-Afrika wat ook niet bekend staat als veilig land. Een van de grootste verzekeringsmaatschappij heeft onderzocht hoeveel verzekeringen er uiteindelijk zijn afgesloten. Het in totaal verzekerde bedrag zou gaan om 7.2 Miljard euro wat bijna een recordbedrag is.

De verzekeringen die afgesloten zijn voor dit speciale evenement lopen zeer uit een. De grote organisator achter het toernooi de Fifa zal ongetwijfeld een aantal verzekeringen hebben afgesloten voor ’s Werelds grootste voetbaltoernooi. Naast de organisatie zullen ook de landen (teams) zich goed verzekeren tegen elk risico dat het met zich mee brengt. De financiële gevolgen van het niet verzekeren kunnen zeer uiteen lopen. Elk land heeft dus het zekere voor het onzekere genomen.

Zuid Afrika heeft mogen deelnemen aan de organisatie maar hier zaten wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo zijn er een aantal nieuwe stadions en trainingsfaciliteiten gebouwd welke alle ook een verzekering hebben voor alle risico’s die ontstaan tijdens het wereldkampioenschap. Indien er uitval van wedstrijden plaats zou vinden zijn de financiële kosten hiervan niet te overzien. Daarom hebben veel van deze mensen een goede polis afgesloten om zo niet voor de gevolgen in te staan.

Wat veel opvalt onder alle afgesloten verzekeringen en polissen is dat spelers zelf niet tot weinig verzekerd zijn. Bij een aantal bekende clubs is het algemeen bekend dat een speler voor veel geld een verzekering hebben lopen omdat deze voor veel geld aangeschaft zijn.

Geschreven door Verzekeren.net op 09-06-2010