Is uw huisdier wel verzekerd?


Veel mensen zien het nut er niet van in om een huisdier te verzekeren, de maandpremie is in veel gevallen aantrekkelijk en het kan de hoge kosten van u huisdier indekken. Regelmatig voorkomende kosten voor uw huisdier welke vaak onder een huisdierverzekering vallen zijn vaccinaties en ziektekosten. Wanneer uw huisdier plotseling ziekt wordt en een bezoek aan de dierenarts is noodzakelijk dan zullen al deze kosten onder de verzekering vallen. Wanneer u geen verzekering heeft vallen deze kosten voor eigen rekening, dit kan vaak enorm in de medische kosten lopen. Het verzekeren van uw huisdier is makkelijk en snel en in veel gevallen erg goedkoop. Operaties en medicijnen zijn eenmaal duur in sommige gevallen kan dit oplopen tot duizenden euros.

Niet alleen de zorg maar ook een aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren is mogelijk, dit kan in gevallen voorkomen wanneer uw huisdier schade veroorzaakt aan andermans eigendommen. Er zijn vele soorten verzekeringen welke andere voorwaarden hebben. Zo is het ook mogelijk om alleen een zorgverzekering voor uw huisdier af te sluiten, u bent dan zelf verantwoordelijk voor de aansprakelijkheid. Wel kan het voorkomen dat schade aan een auto of huis voor uw rekening valt, houdt daar rekening mee.

Er zijn veel aanbieders voor speciale dierverzekering waar de voorwaarden van verschillen, wij adviseren daarom om een aantal offertes aan te vragen en deze te vergelijken. U bent al voor een paar euro per maand verzekerd op een standaard polis. Steeds meer mensen sluiten deze polissen af om altijd een aansprakelijkheidsverzekering te hebben omdat schade hoog in de kosten kan lopen.

Geschreven door Verzekeren.net op 31-08-2010