Extra kostenpost verzekeraars door noodweer


 

De Nederlandse verzekeraars kunnen rekenen op een flinke kostenpost door het noodweer van afgelopen dinsdagavond. In delen van het land was het onweer en de ermee gepaard gaande regen en hagel zo heftig, dat er alleen bij de verzekeraar Interpolis reeds voor ongeveer 5 miljoen aan schademeldingen is binnengekomen. Mensen die hun verzekering bij Ohra hebben afgesloten hebben reeds voor 750.000 euro aan schade gerapporteerd.

 

De meeste meldingen werden gedaan in Noord/Brabant, waar wateroverlast, hagelstenen en blikseminslag voor veel schade zorgden.

 

Dekking

 

Verzekeringen vergoeden in principe alle schade van de soorten extreem weer die zich in Nederland voordoen. Alleen schade die door een echte ramp wordt veroorzaakt, wordt niet vergoed. Echter wordt zelfs een windhoos niet als ramp bestempeld en ook hagel, wind en regenval zitten dus gewoon in de verzekering.

 

Zomerse buien

 

Op de website van het Verbond van Verzekeraars valt te lezen dat die in de zomer het aantal meldingen van schade door extreem weer significant zien toenemen. Buien gaan dan vaak gepaard met extreme hagelstenen van soms wel drie tot vijf centimeter groot die veel schade aanbrengen. Ook zijn zomerse buien moeilijker te voorspellen en zeer lokaal van karakter, waardoor mensen er minder goed rekening mee (kunnen) houden.

 

Caravans

 

De website caravanverzekering.nl meldt dat veel mensen op het laatste nippertje nog geprobeerd hebben een verzekering voor hun caravan af te sluiten en dan met name de aanvullende verzekering voor hagelschade. Die zit in een groot aantal verzekeringen niet in het standaard dekkingspakket stormschade.Geschreven door Verzekeren.net op 30-06-2011