Levensverzekering premie wordt steeds goedkoper


Mede doordat mensen steeds langer leven worden verzekeringspremies steeds goedkoper. Dit komt doordat mensen dus langer een maandpremie betalen waardoor er meer geld overblijft wat uitgekeerd kan worden. Ook mede door grotere concurrentie op de verzekeringen markt blijken er de afgelopen jaren flinke prijsverlagingen te zijn doorgevoerd. De levensverzekering kan in uw geval vele male goedkoper uitvallen wanneer deze op jongere leeftijd wordt afgesloten. De verzekering wordt per leeftijd bepaald en wanneer deze op latere leeftijd wordt afgesloten dan is het risico op overlijden groter dan op jongere leeftijd. Wanneer de levensverzekering op jonge leeftijd is afgesloten kan deze worden vastgezet voor onbepaalde tijd. Hierdoor betaald u altijd de zelfde premie ongeacht leeftijd. De levensverzekering wordt uitgekeerd tijdens na het overlijden, dit wordt gedaan aan de nabestaanden.

Doordat steeds meer verzekeraars de verzekeringen aanbieden wordt er op de prijs ook sterk geconcurreerd. De maandlasten zullen voor u en eventueel partner een stuk lager liggen. Een verzekering is in veel gevallen om de kosten voor de nabestaanden op te vangen, wanneer de kostwinner komt te overlijden dienen de vasten lasten wel betaald te worden. De premie per maand voor een levensverzekering polis kan erg verschillen, dit ligt natuurlijk aan de verzekeraar maar van groot belang is de hoogte van de verzekering.

De uitvaart wordt in veel gevallen ook bekostigd met het geld van de levensverzekering, de kosten kunnen hoog oplopen afhankelijk van de wensen van de betreffende persoon. De wensen zijn mee te nemen in de polisvoorwaarden welke ook een rol spelen in de hoogte van de verzekering.

Geschreven door Verzekeren.net op 02-09-2010