Meer tijd om kind te verzekeren


De politieke partij CDA wil dat ouders met een pasgeboren baby, langer tijd krijgen om hun kind bij een zorgverzekering aan te melden. Dit komt voort uit veel ervaringen: nieuwe ouders vergeten gewoon om dit te doen. Na de aanmelding bij een zorgverzekering is het kind gratis meeverzekerd tot zijn 18e jaar.
Ouders hebben vier maanden na de geboorte de tijd om hun kind te verzekeren. Welke ouders dit vergeten te doen, moeten zelf de kosten betalen die ze verbruiken. Dit komt ongeveer honderd keer per jaar voor. Het gaat niet om hoge kosten, maar het moet te voorkomen zijn.
Margreeth Smilde (lid van de Tweede Kamer) wil de periode van vier maanden verlengen naar 6 maanden. Margreeth kwam met dit idee tijdens de begrotingshandeling van het ministerie van de Volksgezondheid. Haar voorstel was dat de gemeente,na de geboorte van het kind, folders en informatie meegeeft over het verzekeren van hun pasgeboren kind.
Onder het publiek liggen de meningen verdeeld over dit voorstel. De ene helft zegt dat ze het de verantwoordelijkheid van de ouders vinden. Ze zeggen dat ouders toch ook niet vergeten om hun kindje aan te melden bij de gemeente.
De andere helft is wel enthousiast over dit voorstel. Ze hebben zelf ervaren dat een pasgeboren baby veel tijd en energie opslokt, en dat dit soort zaken er snel bij inschieten.Geschreven door Verzekeren.net op 19-11-2010