Nieuwe zorgpremie bekend


Veel Nederlanders zullen meer premie gaan betalen voor hun zorgverzekering, dit is bekend geworden op Prinsjesdag. Onder andere jongeren gaan aanzienlijk meer betalen voor hun zorgverzekering doordat diverse dekkingen welke voorheen onder het basispakket vielen gaan verdwijnen. Verwacht wordt dat het voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar ongeveer 200 tot 400 euro zal gaan kosten. Dit is een aanzienlijk bedrag wat voor sommige jongeren een stijging van 25 procent betekend. Om toch van bijvoorbeeld een tandartsdekking te kunnen beschikken dient deze apart boven op de basispremie van de zorgpremie betaald te worden. Aangezien deze niet in het basispakket bij de zorgverzekering is meegenomen kunnen de kosten hiervan oplopen wat automatisch hogere maandlasten veroorzaakt.

Wanneer de tandarts bijvoorbeeld niet is verzekerd dan vallen de kosten voor eigen rekening, de kosten hiervan zullen goedkoper zijn als er geen complicaties aan het gebit zijn. Behandelingen kunnen hoog in de kosten oplopen, hierdoor zijn veel mensen genoodzaakt om deze extra tandartspolis af te sluiten. Het is dan mogelijk om zelf een pakket te kiezen, dit kan gaan om een simpele dekking of juist een complete dekking. De kosten hiervan verschillen per polis. Ook het anticonceptiemiddel de pil moet uit eigen zak betaald worden de zorgverzekering vergoedt dit bedrag niet meer waardoor jongeren al snel 100 euro per jaar meer kwijt zijn. Dit geldt vanaf de leeftijd van 21 jaar.

Voorheen werd de pil wel vergoed wanneer het boven het eigen risico kwam, dit was vastgesteld op een vast bedrag voor iedereen die in Nederland woont. De zorgverzekering gaat het eigen risico verhogen van 165 euro per jaar naar 170 euro.

Geschreven door Verzekeren.net op 24-09-2010