No claim nu ook ingevoerd bij zorgverzekering


De no-claim is al bekend bij de autoverzekering, maar wordt nu voor het eerst ook doorgevoerd bij een aanvullende zorgverzekering. De zorgverzekeraar VGZ heeft wat dat betreft de primeur in handen om verzekerden te belonen met een no-claim korting als er geen aanspraak wordt gemaakt op bepaalde zorg die vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

 

De no-claim korting kan de verzekerden met een aanvullende ziektekostenverzekering bij het VGZ op maandbasis aardig wat geld schelen. Het voordeel kan wel oplopen tot 20 euro per maand. Overigens is de grens vastgesteld op veertig procent no-claim korting en die kan na vier jaar worden bereikt. Het idee achter het initiatief van de zorgverzekeraar is dat consumenten op deze wijze zich meer bewust zullen worden over het gebruik van de zorg uit de aanvullende pakketten. De verzekerden in Nederland denken al steeds vaker bewust na over de aanvullende zorgverzekering.

 

De no-claim korting is niet op alle aanvullende zorg van toepassing, maar geldt voorlopig uitsluiten voor het pakket fysiotherapie, tandzorg en hulp in het buitenland. Het VGZ laat weten dat veel verzekerden het idee hebben dat er vaak sprake is van oververzekering en daarom niet altijd de keuze laten vallen op de uitgebreide aanvullende zorgverzekeringen, waar geen gebruik van wordt gemaakt.

 

De zorgverzekering met de no-claim korting van het VGZ gaat onder de naam Bewuzt door het leven. Overigens is de korting niet helemaal nieuw, maar werd deze in het verleden gebruikt voor de basisverzekering in de periode 2005 tot en met 2007. Daarna is een eigen risico gaan gelden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 23-10-2012