Nog altijd problemen zorgverzekering buitenland


Het kan voorkomen dat mensen op vakantie medische klachten krijgen. Hiervoor is een bezoek aan een specialist gewenst waarvan de kosten niet altijd direct vergoed worden door de verzekering. In het ziekenhuis of speciale kliniek moet er daarom contact afgerekend worden wat soms voor problemen kan zorgen. Vaak worden de kosten niet door een zorgverzekering gedekt wanneer u naar een prive kliniek gaat. Let daarom goed op dat u naar een ziekenhuis of huisarts gaat wanneer u medische klachten heeft. Veel van deze kosten kunnen bij uw zorgverzekering herhaald worden als u terugkeert naar Nederland. Hier zitten welk regels aan gebonden.

Zo is het niet mogelijk om de gehele kosten vergoed te krijgen wanneer deze behandeling meer kost als in Nederland. Wij raden u sterk aan om een speciaal Ehic-kaart aan te vragen bij uw zorgverzekering. Deze kaart is in heel europa geldig zodat u altijd medische hulp krijgt welke automatisch wordt doorverrekent aan uw zorgverzekeraar. Vaak hebben verzekeraars en ziekenhuizen contracten met elkaar afgesloten welke de betaling veel makkelijk maakt. Dit komt doordat de ziekenhuizen en uw zorgverzekering contact met elkaar hebben, binnen Belgie en Duitsland is het bijvoorbeeld heel normaal dat elke Nederlander direct geholpen wordt.

Financieel hebt u geen zorgen, dit wordt allemaal door de zorgverzekering voor u geregeld. Verder in Europa is dit een ander verhaal, er zijn veel mensen die u liever in een kliniek zien dan in een ziekenhuis. Vaak wordt u dan expres naar een prive kliniek gereden om dan zelf voor de gemaakte kosten op te draaien.

Geschreven door Verzekeren.net op 13-07-2010