Overlijdensrisico verzekering vele malen goedkoper


Veel mensen hebben tegenwoordig een overlijdensrisico verzekering, in veel gevallen weten mensen dit vaak niet. Dit komt doordat deze verzekering bij uw hypotheek is meeberekend. Dit is gedaan in geval u komt te overlijden de instelling welke de hypotheek heeft uitgegeven altijd hun geld terug krijgen. U betaald een bepaald bedrag premie per maand welke in de lasten van de hypotheek zijn meeberekend. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust of hebben überhaupt geen overlijdensrisicoverzekering doordat deze ook geen hypotheek hebben. Het is in veel gevallen aan te raden doordat mensen op diverse kosten kunnen komen te staan wanneer u plots komt te overlijden.

In de loop der jaren is er een grote concurrentie ontstaan op deze verzekeringen markt, het overlijdensrisico is een veel afgesloten verzekering welke vaak bij banken en kredietverstrekkers wordt uitgegeven wanneer iemand een hypotheek heeft afgesloten. Mede door deze grote concurrentie wordt de prijs bepaald welke particulieren uiteindelijk zullen gaan betalen. Onder andere bij een overlijdensrisico verzekering zit een uitvaart verwerkt welke hoge kosten met zich mee kan brengen. De kosten van uw verzekering kunt u terugvinden in het overzicht van uw hypotheek. Hier staan alle kosten op vermeldt die te maken hebben in geval van overlijden.

Het is mogelijk om een aantal premies te vergelijken welke in uw voordeel kan zijn, zo is het niet verplicht om uw verzekering bij de betreffende partij via uw hypotheek te laten staan. Er is mogelijkheid om over te stappen en zo de maandlasten te kunnen reduceren.

Geschreven door Verzekeren.net op 17-08-2010