Overstappen van zorgverzekering voor lage premie


De premie van de zorgverzekering stijgt bij iedere zorgverzekeraar. Des te meer reden om te onderzoeken of het overstappen zinvol is om een lagere premie te betalen. De verzekerden hebben bericht gekregen van de verzekeraar over de verhoging van de zorgpremie. Het is dan ook nu de tijd om te kijken of de premie ergens anders voordeliger is. Of om te onderzoeken of er bij de eigen zorgverzekeraar bespaard kan worden door te kijken of een andere vorm van basisverzekering voordeliger is. Bovendien zijn er nog mogelijkheden om de premie te verlagen door het eigen risico vrijwillig te verhogen.

 

Wie verwacht weinig zorg nodig te hebben en geld achter de hand heeft, kan het bedrag van het eigen risico op de hoogste stand zetten. Het hoogste vrijwillig eigen risicobedrag komt uit op 500 euro. In combinatie met het verplichte deel komt het bedrag dan uit op 885 euro. Wie wel verwacht dat er volgend jaar zorg nodig is, wordt aangeraden om te overwegen of de zorgbehoefte het eigen risicobedrag dat verplicht is niet overstijgt.

 

Wie wil overstappen van basisverzekering om bij een lagere premie uit te komen, doet er verstandig aan de mogelijkheden te vergelijken. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die verschillende basispakketten aanbieden. De inhoud van de basisverzekering blijft gelijk qua dekking, maar de manier waarop er sprake is van vrije zorgkeuze varieert dan per basispakket. Budgetverzekeringen zijn de voordeligste zorgverzekering, maar biedt een beperking ten aanzien van de vrije zorgkeuze. Wie daar geen problemen mee heeft en het eigen risico verhoogt, kan in 2017 toch nog voordelig uit zijn.

 Geschreven door Verzekeren.net op 06-12-2016