Negen procent verzekerden van plan over te stappen van zorgverzekering


De zorgverzekeraars hoeven pas uiterlijk 19 november de premies en voorwaarden voor de nieuwe zorgverzekering bekend te maken, maar nu al is negen procent van de verzekerden van plan om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen om daar een zorgverzekering af te sluiten. Het grootste aantal verzekerden heeft laten weten niet van plan te zijn om de overstap te maken en elf procent heeft op dit moment nog twijfels.

 

Een van de belangrijkste oorzaken die verzekerden ertoe bewegen over te stappen is toch wel de lagere prijs. Door elk jaar de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op basis van de prijs, kan er veel geld uitgespaard worden. De premie van de zorgverzekering is een hoge vaste maandlast en in deze tijden is het eenvoudig om daar op te besparen door de goedkoopste basisverzekering te zoeken. De kwaliteit van de zorgverzekering is maar zeer zelden een reden om een volgend jaar over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

 

DSW heeft in 2012 als eerste zorgverzekeraar de premies gepubliceerd en dat was toen al in de maand september. Wellicht dat de zorgverzekeraar ook nu de eerste wil zijn. Als de eerste premie bekend is gemaakt, dan kan al een indicatie worden verkregen van of de overige premies dalen, gelijk zullen blijven of gaan stijgen. Verzekerden kunnen op het moment van premiewijziging of een wijziging in de voorwaarden van de gelegenheid gebruikmaken om de zorgverzekering op te zeggen om daarna over te stappen naar een andere zorgverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 17-09-2013