Pensioenfondsen komen vaak bij verzekeraar


Pensioenfondsen komen steeds vaker naar verzekeringsmaatschappijen om hun verplichtingen naar de hen over te brengen. Dit komt voort uit onderzoek die de Nationale Nederlanden recent heeft gedaan. Het afgelopen 1,5 jaar zijn tientallen pensioenfondsen op gesprek gekomen bij  verzekeringsmaatschappijen, dit liet een grote verzekeringsmaatschappij weten.

De reden waarom pensioenfondsen hun verplichtingen overdragen, is omdat dit meer zekerheid geeft. De kleinere fondsen melden zich vaker dan de grotere maatschappijen meldt een woordvoerder van de Nationale Nederlanden.

Deze gebeurtenissen spelen al langer dan dit jaar. Al sinds 2004 is het ondernemingspensioenfonds met 240 gedaald naar 474 in het jaar 2009. Dit melden de cijfers van DNB (De Nederlandsche Bank). Het merendeel van deze pensioenfondsen kiest ervoor om verplichtingen over te dragen naar een verzekeraar.

De laatste tijd doen steeds meer pensioenfondsen dit. Dit komt door strengere eisen, een langere levensverwachting en door de economische crisis. Ook mede door het onvoorspelbare karakter van pensioenpremies. Deze premies werken ook niet echt mee. Veel ondernemingen willen hier daarom vanaf. Als een pensioenfonds in de problemen komt, dan ligt de schuld meestal bij de werkgever.

Volgens de verzekeraars verlagen de pensioenen nooit. Renterisico’s worden afgedekt en er wordt steeds meer conservatief belegd. Dit draagt allemaal mee aan het verkleinen van risico’s.Geschreven door Verzekeren.net op 23-11-2010