Fietsendiefstal leidt tot hogere premie fietsverzekering


De elektrische fietsen worden steeds populairder bij het grote publiek en al lang niet meer alleen door ouderen aangeschaft die van de ondersteuning willen profiteren. De populariteit van e-bikes is echter niet alleen aanwezig bij degene die de aanschaf doen, maar ook bij het dievengilde. Het aantal diefstallen van elektrische fietsen is dan ook sterk toegenomen en dat heeft gevolgen voor de premie van de fietsverzekering. Door de toename van het aantal fietsendiefstallen stijgt de premie van de fietsverzekering.

 

De hoogte van de premie van fietsverzekeringen verschilt overigens wel per regio, want in kleine plaatsen waar relatief weinig fietsendiefstallen plaatsvinden, is de premie lager in vergelijking met drukke steden. Daar waar men in een klein plaatsje voor minder dan 100 euro per jaar een fietsverzekering kan afsluiten, geldt dat in Rotterdam bijvoorbeeld 300 euro moet worden betaald en in Amsterdam zelfs 400 euro aan premie op tafel moet worden gelegd. Deze informatie is afkomstig van het Verbond van Verzekeraars.

 

Er is in het voorjaar een grote campagne gestart onder de noemer ‘Stop fietsendiefstal’, waarin consumenten erop werden gewezen gewone fietsen en elektrische fietsen goed te beveiligen tegen diefstal. De tip die daarbij werd gegeven, is het vastzetten van de fiets aan een paal of rek. Ook wordt aangeraden om een extra slot te gebruiken om het voor dieven zo onaantrekkelijk mogelijk te maken te proberen de fiets te stellen. De fietsendiefstallen worden onder meer gepleegd door personen uit Oost-Europa en gestolen fietsen gaan dan ook massaal de grens over in grote aantallen tegelijk om in een ander land verkocht te worden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-07-2016