Geen zekerheid verlaging premie zorgverzekering


Het is helemaal niet zeker dat er voor volgend jaar een verlaging van de premie van de zorgverzekering komt. Eerder was minister van Volksgezondheid nog behoorlijk optimistisch over een mogelijke verlaging van de zorgpremie. Edith Schippers baseerde het optimisme op de winsten die de zorgverzekeraars hebben gemaakt en dat kan doorwerken in de verlaging van de premie van de zorgverzekering.

 

De zorgverzekeraars Menzis en Achmea hebben de verwachtingen van Edith Schippers enigszins getemperd, want het is nog helemaal niet zeker dat er een verlaging van de premie van de zorgverzekeringen wordt doorgevoerd. Zo heeft de topman van Menzis laten weten dat zorgverzekeraars met steeds meer zorgtaken geconfronteerd worden. Bovendien wordt er minder compensatie gegeven in de komende jaren met betrekking tot de risico’s, die er gelopen worden. Vanuit Achmea is naar buiten gebracht dat de kosten zullen blijven stijgen en dat de premies van de zorgverzekeringen in het jaar 2013 al gedaald zijn.

 

In het afgelopen jaar hebben de zorgverzekeraars een grote winst geboekt. De winst werd zelfs verdubbeld naar een totaal van 1,4 miljard euro. Deze winst is inmiddels al voor een deel teruggegeven is naar de verzekerden doordat de premie van de zorgverzekering al met een procent gedaald is in 2013.

 

Het is dus nog maar de vraag of er voor het komend jaar een verlaging van de premie van de zorgverzekering wordt doorgevoerd. In het laatste kwartaal zullen de zorgverzekeraars de premies voor 2014 bekendmaken en kunnen verzekerden altijd de keuze maken om zelf op zoek te gaan naar een goedkopere zorgverzekering.

 Geschreven door Verzekeren.net op 03-09-2013