Premies autoverzekeringen stijgen


Het is verstandig om je autoverzekering regelmatig onder de loep te nemen. Veel aanbieders verhogen namelijk momenteel hun premies om een reserve aan te leggen en verliezen uit 2009 te compenseren.

Vorige week maakten we al melding van de grote premieverschillen die bestaan tussen de aanbieders van autoverzekeringen. Online vergelijken is dus hoe dan ook verstandig. Door de prijsstijgingen van de laatste tijd wordt het echter steeds belangrijker om je autoverzekering geregeld goed na te kijken en met anderen te vergelijken.

Eind 2010 werden de verzekeraars door De Nederlandsche Bank verzocht om meer geld te reserveren voor hun autoverzekeringen. De meest logische manier om dat te doen was het verhogen van de premies, die zijn bij veel verzekeraars dus gestegen. Sommige mensen betalen zelfs wel de helft meer dan eerst. Die kostenstijging wordt niet door iedereen even snel opgemerkt, in veel gevallen laat het premieoverzicht namelijk aan duidelijkheid te wensen over. Experts raden mensen dus aan om een of twee vaste momenten in het jaar te kiezen om de verzekering weer eens goed met die van de concurrenten te vergelijken.

Opzeggen van je huidige verzekering is sinds begin vorig jaar veel makkelijker geworden, maar zorg er natuurlijk wel voor dat je auto op elk moment verzekerd is. Eerst een nieuwe verzekering afsluiten dus, voordat je de oude opzegt! Onverzekerd rondrijden kan je namelijk een flinke boete opleveren. Na de eerste verlenging kun je wanneer je maar wilt opzeggen, de minimale opzegtermijn is een maand. Wanneer er een prijsstijging plaatsvindt voor de verlenging mag je zelfs meteen al opzeggen.Geschreven door Verzekeren.net op 21-08-2011