Grote verschillen in premies inboedelverzekering blijkt uit onderzoek


In deze tijden van crisis zijn er steeds meer consumenten die bezuinigingen doorvoeren en het is altijd een goed moment om te kijken of er ook op verzekeringen bespaard kan worden. Zo zijn er namelijk grote verschillen te ontdekken in de premies van inboedelverzekering en kan een vergelijk tussen verzekeraars meer dan de moeite waard zijn om zo flink te kunnen besparen. De inboedelverzekering met de laagste premie blijkt twee keer zo goedkoop te zijn als de duurste inboedelverzekering. Het verschil kan op jaarbasis oplopen tot honderden euro’s.

 

Als er in het algemeen naar de woonverzekering wordt gekeken, waar bijvoorbeeld ook de opstalverzekering onder valt, dan kunnen de verschillen nog verder oplopen. Independer heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat de premie van de duurste woonverzekering meer dan 200 procent hoger lag dan de laagste premie van de inboedelverzekering. Het verschil tussen opstalverzekeringen ligt nog hoger.

 

Overstappen naar een andere verzekeraar kan lonend zijn, maar het is wel altijd belangrijk om goed naar de overige voorwaarden te kijken. Wordt er door de andere verzekeraar hetzelfde geboden voor dezelfde premie of is de dekking bijvoorbeeld minder uitgebreid. In elk geval is het altijd slim om te bezuinigen op de verzekering als daartoe een mogelijkheid bestaat. Tegenwoordig kunnen consumenten na het eerste verzekeringsjaar makkelijker overstappen door eenvoudig rekening te houden met de geldende opzegtermijn. Overigens gelden de verschillen in premies niet alleen voor de inboedelverzekering en opstalverzekering, maar zijn er ook bij andere verzekeringen verschillen te ontdekken. Neem dus ook de andere verzekeringen eens onder de loep om te zien of daarop bespaard kan worden.

 

 Geschreven door Verzekeren.net op 20-08-2013