Recordaantal consumenten heeft andere zorgverzekering genomen


Tot en met 31 december 2012 hebben consumenten de tijd gehad hun zorgverzekering op te zeggen om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekeraar. Naar nu al blijkt is er sprake van een recordaantal consumenten dat voor het jaar 2013 is overgestapt naar een andere verzekeraar om daar een goedkopere of betere zorgverzekering af te sluiten. Dat de actieve reclamecampagnes daar debet aan zijn geweest, leidt geen twijfel. De verzekeraars hebben er alles aan gedaan om nieuwe klanten naar hen toe te lokken en boden daartoe niet alleen hoge kortingen aan, maar ook geschenken.

 

De resultaten van de laatste onderzoeken wijzen uit dat acht procent van de verzekerden de overstap heeft gemaakt. Meer dan twintig procent heeft overwogen om ergens anders een zorgverzekering af te sluiten. Sinds de invoering van de Zorgverzekeringset maakten gemiddeld 4,3 procent van de verzekerden een overstap per jaar.

 

Het zijn vooral de jongeren en de gezinnen met kinderen geweest die massaal op zoek zijn gegaan naar een goedkopere basisverzekering en beter passende aanvullende zorgverzekering. De overstap werd veel gecombineerd met de keuze voor een hoger eigen risico, zodat de premie nog lager vastgesteld kan worden. Ook de collectiviteitsverzekering via de werkgever blijkt populair te zijn geweest bij het maken van de overstap, wat een grote korting op de premie oplevert.

 

Overigens blijft het grootste deel van de verzekerden bij de eigen zorgverzekeraar, waarvoor diverse redenen worden aangevoerd. Bijvoorbeeld een goede service en een uitstekende verhouding tussen de prijs en kwaliteit die door de verzekeraar wordt geboden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-01-2013